» » Чи розумно вірити в Бога?

Чи розумно вірити в Бога?

Останнім часом все більше людей починають замислюватися про Бога, вони хочуть не просто бездумно виконувати ті чи інші обряди, а й знати їх призначення, сенс. Але в першу чергу хочуть зрозуміти, хто ж такий - Бог?

До цих пір вчені так і не можуть ні підтвердити, науково довівши, ні спростувати існування Бога, але точно так само вони не можуть пояснити і сутність енергії, причину появи Всесвіту і життя на Землі.

Зазвичай вчені пояснюють цей феномен так: молекули протягом мільйонів років стикалися, стикалися - і якимось чином створили життя. Така відповідь означає, що під впливом енергії Сонця і електричних розрядів якась матерія почала хаотично рухатися, перетворилася на органічну і стала живим організмом.

Але як можливо, щоб без всякого керівництва жива матерія з'явилася з неживої? Багато уми билися над цим питанням, вчені науково обґрунтовували й доводили свої версії і теорії, але досі вони так і залишилися теоріями. Нобелівський лауреат Жак Моно писав: «Першоосновою вражаючою структури еволюції є чистий випадок, нічим не обумовлений, сліпий випадок. Людина тепер уже знає, що він самотній у байдужої неосяжного Всесвіту, і що він виник завдяки випадку ».

Однак сучасна наука все частіше приходить до висновку, що життя занадто складна, щоб виникнути несподівано навіть в спеціально обладнаній лабораторії, не кажучи вже про некерованою довкіллю.

Щоб життя зародилася спонтанно, для цього треба було б, щоб всі потрібні хімічні речовини якимось незбагненним чином в потрібній кількості виявилися б поруч один з одним в певній послідовності, при певній температурі, при певному тиску і інших дуже важливих певних умовах. Ці умови треба було б підтримувати протягом строго певного часу. Крім того, для появи життя необхідно, щоб ці збіги повторювалися тисячі разів.

Але ймовірність такого збігу, навіть щоб утворити хоча б одну просту білкову молекулу, нереально мала. Крім того, вчені прийшли до висновку, що вся Всесвіт підпорядкована певним законам, вони здивовані і захоплені простотою цих законів. А якщо існують такі закони, то є ймовірність, що існує і той, хто їх встановив. Раз закони, що керують Всесвіту, були розраховані на появу життя, спрямовані на створення необхідних для неї умов, то це говорить про якийсь задум. Виходить, що мова йде не про сліпого випадку, що можна припустити існування якогось Творця Всесвіту.

Віруючі звіряють своє життя по Книзі книг - Біблії. Саме в Біблії описано створення Всесвіту, людини і історія людства. Там же записані і закони, за якими мають жити люди.

Для щасливого життя необхідно просто дотримуватися цих заповідей. Але люди недосконалі, вони постійно в усьому сумніваються, не замислюючись, слідують своїм миттєвим бажанням, а потім страждають від наслідків.

Повіривши в Бога, дуже багато хто стверджує, що отримали відчутну підтримку. Сподіваючись на Нього, люди легше справляються з, здавалося б, нерозв'язними ситуаціями, - зцілюються від хвороб, отримують запрошення на високооплачувану роботу, з ними трапляються просто неймовірні події, в які часом важко повірити. Але все відбувається не в один момент, а коли віра справжня, коли людина молиться щиро.

Молитися можна навіть про те, щоб Бог дав віру. Саме та молитва, яка йде від серця, і творить чудеса. Можливо, варто задуматися про це, поміркувати і поставитися більш серйозно до цієї теми?