» » У що ми віримо?

У що ми віримо?

Фото - У що ми віримо?

Кожна людина у щось вірить. Один вірить в мільйонну угоду сьогодні ввечері, інший в успішну роботу вдень, а третій - в пляшку горілки завтра вранці. Але віра - це невід'ємна частина будь-якої людини. Віра - це здійснення очікуваного і впевненість в невидимому.

Інша справа - у що вірить людина. Цю статтю я написав, грунтуючись на проповіді Анатолія Білоножко, почесного доктора теології та богослов'я, єпископа і просто чудового християнина. Я висловлюю йому величезну подяку за його добрі слова та цінні настанови.

Розглянемо рівні віри по зростанню: Найлегша і доступна віра - віра в Бога. «Ти віруєш, що Бог один? Добре делаешь- і біси вірують і тремтять». У Бога вірять практично все. Тому що це легко, і ні до чого не зобов'язує людину. У більшості людей це абстрактна віра в абстрактного Бога. Коли запитуєш у людини, чи вірить він в Бога, більшість відповідає ствердно. Хто відповідає «місцями», хто - «іноді», часто відповідають «так, я вірю в Бога і завжди вірив», при цьому в одній руці тримає пляшку пива, а в іншій - сигарету, може бути, що він навіть ходить до церкви .

Легка, але ненадійна віра - віра в інших людей. Часто люди вірять і сподіваються на інших, і часто залишаються розчарованими. Сподіватися на інших - значить знімати з себе відповідальність. А людина повинна взяти на себе відповідальність за своє життя.

Найсильніша і життєздатна віра - віра в Слово Боже. Людина, яка вірить у те, що написано в Біблії, знає правильні принципи, за якими варто жити. Слово - це життєвий стержень, який завжди зміцнює людини- це компас, який завжди вказує на правильний вихід. Воно несе в собі безцінну користь.

Багато людей плутають релігію з вірою в Слово Боже. Так от, релігія - це коли людина може ходити в церкву, може носити хрест, ставити свічки, мати вдома кілька Біблій і ще більше ікон- і при цьому продовжувати лаятися матом, пліткувати, обманювати і т.д. Віра в Слово Боже - це коли людина погоджується з тим, що написано в Біблії і бажає застосувати це в життя. Така людина чітко бачить межу між праведністю та гріхом. Плітки і обмани у нього викликають огиду, а любов до людей - пріоритет для нього. Хрест знаходиться у нього в серці.

Найефективніша і найважча віра - віра в себе. Якщо людина не вірить в себе, то віра у все інше не принесе користі. Адже компас не допоможе, якщо людина боїться ним скористатися. Навпаки, віра в себе дозволяє людині творити грандіозні звершення. Люди, які вірять у себе, але не вірять в Слово Боже, можуть досягти величезних успіхів. Згадайте, наприклад, «Повість про справжню людину». Людина повірив у себе, і ця віра у свої можливості акумулювала бажання і зусилля, які йому допомогли. Якщо у людини немає компаса, але він не стане зневірятися, а буде наполегливо шукати вихід з лісу (звичайно ж, він повинен мати якісь знання і бажання їх здобувати для того, щоб вибратися), то вихід він обов'язково знайде. Хоча, з компасом це було б легше.

Людина здатна на дуже багато чого, коли вірить у себе. Але багато чого - не завжди означає правильне. Щоб визначити рівень людини, рівень його віри в самого себе, потрібно подивитися, де людина опустить руки. Де ви погоджуєтеся з невдачею, зупиняєтеся - ось це і є ви, то, як ви бачите себе в своїх же очах. Найважливіша оцінка - це ваша власна. Тому віра в себе - найголовніша віра. Щоб придбати віру в себе, потрібно позбавитися від сумнівів і страхів, які зменшують самооцінку і тим самим обмежують віру. Потрібно озброїтися правильними принципами, повірити в них, в їх ефективність, і, головне - повірити в те, що ви все зможете зробити, повірити в себе.

Тоді ви досягнете успіху.