» » Що таке ЖИТТЯ.

Що таке ЖИТТЯ.

Фото - Що таке ЖИТТЯ.

Правильно жити ...

Що це?

Правильно мислити? Говорити? Робити?

Або спочатку треба обумовити саме поняття ЖИТТЯ ...

Життя, що це? Спосіб існування білкових тіл?

Залишимо поки частина цього визначення: спосіб існування.

Тепер задамо собі питання.

Спосіб існування ЧОГО? Матерії? Енергії? Інформації?

Зрозуміло, що матерія та енергія переходячи з одного стану в інший НЕ вічні. Другий закон термодинаміки не велить. А що відбувається з інформацією, та й що це таке?

Лише одне ми можемо сказати точно: при інформаційному обміні сама інформація НЕ залишається постійною. Її «кількість» збільшується.

Насправді, якщо ми обміняємо яблуко на грушу, то сама кількість фруктів залишиться незмінним, але зміниться наше знання про смак, з'явиться нове ВІДЧУТТЯ.

До збереженому знанню смаку одного фрукта ми додамо знання смаку й іншого, смак якого може нам сподобатися чи ні, а, може бути, ми скажемо, що це просто ІНШИЙ смак, безвідносно до порівняння за принципом: краще - гірше, але в будь-якому випадку ми «виробимо» наше СТАВЛЕННЯ до смаку.

Ось це «ставлення» і є результат інформаційного обміну, що дозволяє при повторенні подібного досвіду згадувати не смак, а покладатися безпосередньо на своє ставлення до нього.

Всі ці міркування я привів потім, щоб ввести вас в область мого розуміння способу існування як буття інформації. Це буття НЕ пов'язане ні з грошима, ні з яблуками, воно виражено Декартом: мислю, отже, існую.

Що таке мислення? У чистому вигляді це обробка інформації. При цьому розум виступає як суб'єкт, мислиме як об'єкт, а продуктом мислення виступає СТАВЛЕННЯ мислителя до мислимому. Якщо чисто інформація є ідея, то ставлення до ідеї і є те, заради чого, власне, і йде процес мислення як такої:

СТАВЛЕННЯ - продукт життєдіяльності розуму.

Любов є ставлення до нас Бога.

Спілкування з Богом в Дусі Любові і є Життя вічна.

Щоб усвідомити це і жити за правилами вічності вже зараз, треба Народитися від Духа Святого, «стежити» Дух, як казав Св. Серафим.

Якщо ми, визначаємо Бога як Розум (Логос), буття якого в Самому Собі - інформаційний обмін, то ми повинні чітко уявляти собі, що це не хаотичний рух багатьох ідей в одній голові, але упорядковане мислення, підпорядковане певним правилам, які Він Сам для себе встановив:

Все суще - інформація;

Спосіб існування сущого - інформаційний обмін;

Сенс існування сущого - створення нової інформації.

Ці «правила» створюють певну структуру, яку можна назвати «Думкою» Бога.

Формалізовані думки утворюють структуру другого рівня - «Слово» Бога. Бог мислить Самого Себе в Собі самому, але «бачить» в Собі різні аспекти.

Сам Бог, Слово Бога і ставлення до цього Слову утворюють «Образ» Бога про яке Він каже:

Це Я - Триєдиний Бог, Особистість.

Ідея «людини» в процесі мислення виникає як ідея «моделі» Самого себе, як то «відображення», яке робить «видимим» Себе Самого «зі сторони».

»Ставлення» до цього відображенню, цієї моделі Бога специфічне, це відношення становить моральний аспект Божественного буття, який (аспект) і покладений в основу взаємовідносин «Образа» та «моделі», Бога і людини.

Наділяючи людину здатністю до самопізнання, свободою здійснити свій, власний вибір, Бог «залишає відкритим» канал зв'язку з собою.

Цей «канал зв'язку з Богом» і є Слово Боже, яке відкривається в нас як Христос.

Ми живемо в «намальованому» Богом світі. У цьому світі в силу його матеріальності і односпрямованість вектора часу (в просторі) існують закони самої намальованим, які ми сприймаємо як «природні».

Людина не може «вистрибнути» зі своєї свідомості в силу тисячолітньої звички жити інстинктами. Сама природа підтримує ілюзію життя. Але світ створений саме таким, щоб дія в ньому Бога було видно тільки тому, хто Духом Святим здатний став розуміти і приймати Хліб Небесний - Слово Боже, оскільки необхідно, все-таки, відокремити зерна від полови.

Втілення Христа і Його Воскресіння якраз і є тими подіями в житті людини, які визначають його вибір. Я підкреслюю, не в минулому, а в сьогоденні, в житті САМОГО людини, в його внутрішньому світі.

Вибери Бога - Любов, яка і є Життя і будеш з Ним вічно.

Зрозуміло, що крім Самого Бога ніхто не здатний дати цей «викуп» ілюзорною життя, щоб ввести людину в розуміння Життя Справжньою, яка має своїм початком Христа - Слово Боже.