» » Що є Істина для Ісуса Христа?

Що є Істина для Ісуса Христа?

Фото - Що є Істина для Ісуса Христа?

«Що є Істина?» - Колосально важкий для мирського розуміння питання, тому відповідь на нього лежить глибше мирського розуміння життя.

Мирське розуміння життя, секуляризированное мислення зайняло нішу в різних областях нашої життєдіяльності. Непомітно ми самі для себе шукаємо відповіді там, де їх немає, відповідаємо самі собі на ті питання, які зручні нам. Але чи є відповіді на ці питання частиною нас, частиною в першу чергу мене, як істоти універсального і вільного? Або, може бути, ці відповіді є частина всього лише об'єктивного, зовнішнього світу, який завдяки нам і став таким світським, приземленим, помилково інтерпретованим і зручним для нас місцем? Може бути, і моя спроба розкрити свою відповідь та інтерпретувати поняття «Істина», Також є спроба зручного мені мирського відповіді, який стане згодом хибним і непотрібним?

Трансцендентно виходити за межі об'єктивного світу, вірити в його святу атмосферу і жити нею вдавалося засновнику нашої нової церкви Ісуса Христа, який нескінченно був відданий глибинним питань релігії і священним відповідей, одкровень біблійного писання. Чи міг Ісус жити без мирських сумнівів і божественних одкровень? Чи міг він задаватися питанням «Що є Істина?»

Ці питання цілком справедливо виникають у мене, адже Ісус був спочатку схожий з нами не тільки на тілесному рівні, але і на психологічному, духовно-філософському. Звичайно, духовно-моральні, фізіологічні переваги Ісуса Христа з часом обожествили, ідеалізували і злегка відірвали від людської природи, яка має на увазі акт духовно-творчого творення.

Головна помилка нинішнього християнства - Ототожнення Бога лише з Ісусом Христом, причому з тим Ісусом Христом, який жив досить давно. Я впевнений, що без мирської історичної екстраполяції на Христа, порівняння його із звичайною людиною не було б нових релігійних законів і, як наслідок, нових течій філософської думки. Тому варто думати більш про суть людського, а не божественного розкриття Христа. А то мені видається, що наш сучасний світ в особі християнства занадто часто виправдовує божественністю Христа нелюдську природу нашого світу.

Легко приводити в приклад Спасителя, не помічаючи, що божественного освіти і духовного пожертвування в нашому світі стає все менше, крім тих випадків, коли самі люди жертвують церкви. Божество Ісуса ангажована самою церквою. Екзистенціальний прорив у глибини духовного ідеалу зробив саме Ісус Христос, тому титул Заступника, людського заступника придбав з часом ореол спасительної місії. Саме цим ореолом найзручніше маніпулювати і вводити в оману.

І найжахливіше, що окрім ореолу в нашому сьогоднішньому житті нічого, по суті, стоїть і не залишилося, крім, напевно, тією надії, яка і допомагає екстраполювати істинно людську суть Ісуса Христа на самих себе. Але саме це ототожнення, соціальний розвиток за образом Христа і бісить церкву. Її богослови і вчителі не дуже радіють, коли священне писання піддають розумною спекуляції, секуляризації та філософської інтерпретації. Заперечуючи ідеалістичну модель соціально-духовного способу мислення позднехрістіанской епохи, церква мимоволі заперечує і самоціль духовного боріння самого Ісуса Христа. Постійна заборона і невдоволення виборчим підходом до біблійного писання створює безконтрольну свободу всередині самої церкви, завдяки якій істина приймає помилковий, ангажований, неприродний, відірвано монотонний, безглуздий і навіть ефемерний характер. Без продовження розкриття істинно людської природи в повному екзистенційному, безпосередньо-роковому, антропологічному і філософському сенсі вчення про одкровення Господньому повністю і цілком закономірно втрачає свою значущу зв'язок з людиною.

Нерідко я сам помічаю, що люди в нашій соціально-релігійному середовищі занадто віддані церкви, причому своєї церкви. Звичайно, ця церква НЕ сектантського походження, а в повному розумінні слова - соціально-державної. Але ця церква існує, і люди туди ходять з відданим почуттям. Ця відданість іноді виявляється в тому ненормальному фанатизмі, що викривається через холодну байдужість і дивне нерозуміння тих духовних пошуків та ідей, які притаманні іншому мислячому християнину, кожен, об'єднаної вірою, групі людей, інший християнської організації, т. Е. Релігійному сектантству.

Упевнений, що люди державно-оцерквлённие давно вже не усвідомлюють, що самі загрузли в ангажованою божественності, т. Е. Самообольщении, яке, як непробивним стіна, залишається вище власної людської рефлексії, православного смиренномудрия, елементарної терпимості і лагідності до решти християнським організаціям. Найчастіше, люди, давно вкорінені в релігійне життя церкви, самі стають рабами тієї несвободи життя, яка і обмежує істинно вільний осмислення їх власного життєвого духовного шляху. Комплекс утиску, очевидно, виражається в нападках на інші організації, в нетерпимості і недовіру до них.