» » Подяка від Бога, або чому Бог нас карає?

Подяка від Бога, або чому Бог нас карає?

Фото - Подяка від Бога, або чому Бог нас карає?

Людина не раз виявляється іноді в такій життєвій ситуації, коли розуміє, що допомогти йому може тільки Бог.

Людині вистачає свого розуму, щоб звернутися до Бога за допомогою, навіть незважаючи на те, що це для людини крайней незвично і незвично (більше це відноситься до малоцерковним людям).

Бог по своїй батьківської любові снисходит до своєї дитини, дарує йому свою Допомога, незважаючи на те, що людина по суті своїй недостойний і краплі цієї Помочі.

Бог, як люблячий Батько, чекає, що його заблудлі чадо, отримавши цю Допомога, згадає про те, що у нього є Батько- і, як мінімум, подякує Його і постарається не так сильно гнівити Його, щоб не довелося знову опинятися в ситуації про якій написано в першому реченні цієї вірші.

Людина у своїй радості від отриманої Допомоги від Бога або зовсім забуває подякувати Його, або робить це настільки байдуже, що вже через кілька десятків годин знову із задоволенням поринає у світ веселощів, розгулу і безпечності.

Людина забуває своє розгублене стан, своє благання про допомогу, свою абсолютну безпорадність ... і ця забудькуватість дуже дорого коштує, тому що вона приводить людину досить скоро знову до скорботним ситуація ... Тільки от гарантії ніхто не може дати, що Бог знову допоможе ...

Адже навіть люблячі батьки балують дитину до пори до часу, а потім починають його нравоучать ... а потім карати, бо дуже хочуть, щоб дитина виросла хорошим і щасливим ...

_________________________

Бог любить нас. Ми Його не любимо.

Бог хоче бути з нами. Ми не хочемо бути з Ним.

Бог кличе нас до себе. Ми проганяє Його.

Бог хоче, щоб ми були Його друзями. Ми міняємо Його на своїх друзів по гулянці.

Ми забули, що таке благодарность- не цінуємо її, і за це ми отримаємо те, що заслуговуємо ...

ПОДЯКА - це Благой Дар від Бога. Бог хоче, щоб ми прийшли до Нього самі- але якщо ми відмовляємося, то тоді отримуємо від Благого Бога Дари зовсім іншого властивості ...

Ці Благі Дари не викликають у нас радості - вони викликають скорботу.

Ці Благі Дари не призводять нас до заспокоєння - вони палять наше життя, намагаючись своїм Вогнем відучити нас від мирського тління.

Не чекайте таку Подяка від Бога, не чекайте, коли Вона буде приведена в дію, так як ця Подяка палахкотить Вогнем Гніву Бога - ця Подяка у Вогні.

Висновок

Останнім часом з'явилося така думка, що Господь, враховуючи, що любить усіх, також всіх введе в Царство Боже. Ну і, як наслідок, ніякого пекла і вічних мук не буде.

У чому ж помилка цього судження?

Помилка в тому, що люди забувають про вільну волю людини, яку якраз людині дає Бог. Сам людина визначає, а не Бог, де йому бути - з Богом (в Царстві Божому) або поза Бога (вічна скорбота).

Уявіть собі таку картину.

Чудовий палац. Гарний зал. Обідній стіл, сервірований на найвищому рівні. Безліч вилочок, ложечок, ножичків, тарілочок, блюдечек- серветочки там різні-вся їжа на столі прикрашена так, що слюні просто вже неможливо ковтати. Усі запрошені на цей бенкет в вечірньому одязі: чоловіки в строгих класичних костюмах, а жінки в прекрасних сукнях.

І ось у все це пишність ми садимо людини, яку підібрали з картонки Казанського вокзалу (будемо говорити прямо і жорстко - то пак бомжа), і садимо його серед всіх за стіл. І це незважаючи на те, що від нього смердить і одяг його моторошно убога.

Як буде себе почувати цей бомж за столом? Чи буде йому зручно серед такого високого суспільства? Чи буде він відчувати себе своїм серед них?

Відповідь очевидна: звичайно ж, немає. Єдине бажання цього бомжа в цей момент буде - це опинитися знову на своїй убогій картонці, поруч з коханою пляшкою смертоносного зілля.

Ось також і люди, які все своє земне життя прожили, не думаючи про Боге- коли опиняться перед брамою раю, зрозуміють, що цей світ для них не рідна.

Вибір людина робить тут на землі. У цьому головний сенс життя релігійної людини.