» » 90 Псалом - шедевр молитви для ХХІ століття

90 Псалом - шедевр молитви для ХХІ століття

Фото - 90 Псалом - шедевр молитви для ХХІ століття

Чому люди різних культур, релігій, освічені й успішні, продовжують молитися? Чому дух людини не може знайти спокою, поки не знайде розраду і внутрішній світ в Невидимому? Чому потрібно молитися? І чому ми молимося?

Трохи про молитву

Багато релігії світу мають одне спільне. Знаєте, що? .. Молитву.

Від початку часів і до появи писемної історії молитва була невід'ємною частиною будь-якої культури, цивілізації та епохи. До неї зверталися не тільки первісні люди, а й високорозвинені цивілізації.

Багато років молитва була предметом досліджень психологів і вчених. Навіть робилася спроба науково довести благотворний вплив молитви на хід історії і становлення як особистості, так і держави в цілому.

Хоча для багатьох скептиків молитва - всього лише релігійний фанатизм, яка ніяк не може впливати на хід історії і життя окремої людини. Для таких циніків молитва - людське винахід, мета якого - дати вихід страху, відчаю, неспокою. Всього лише психологічний трюк, який приносить полегшення і допомагає впоратися з життєвими труднощами.

Запитайте: «Хто придумав молитву?»Якщо ви дотримуєтеся думки, що молитву винайшов чоловік, тоді ви самі позбавили себе самого важливого в житті, так і не розібравшись до кінця в цій темі. Дайте собі ще шанс. Дозвольте собі відкрити невичерпне джерело глибокого миру і невичерпної радості, джерело мудрості та здоров'я.

Багато людей розуміють, що молитва з'явилася завдяки Богу як засіб його спілкування з людиною.

Молитва має багато визначень, але по суті всі вони зводяться до одного: «Молитва - це звернення людської душі до Бога».

Чому ми потребуємо молитви?

Людина, за великим рахунком, - продукт любові. Він приймає любов і потім віддає її. Хтось порівняв людини з місяцем, яка не виробляє, а лише відбиває сонячне світло. Святе Письмо стверджує, що Джерело любові - Бог. Щоб наповнитися і пережити Його безумовну любов, є тільки один засіб - молитва.

Завдяки молитві люди переживають зачаровують чудеса, зміна характеру, порятунок життя. Ви напевно знаєте, що там, де медична допомога безсила, вступає у свої права сила Віри. Як результат - відбувається зцілення.

На жаль, атеїст ніколи не погодиться з думкою про те, що є Хтось, Хто чує і може допомогти. Хоча це його священне право. Право вибору - вірити чи не вірити, молитися або не молитися.

Ухвалення істини, що людина не всемогутній, допомагає нам побачити цілісну картину. Адже у кожного з нас є точка, де наші сили, таланти і можливості закінчуються. Саме в цей момент набуває чинності можливість чуда за допомогою молитви. Нез'ясовно, але факт.

Рано чи пізно майже у кожної людини назріває логічно неминучий висновок: мені потрібен Хтось, Хто розумніший, сильніший, мудріший мене ... Всі ми потребуємо в Ньому.

Ми молимося, бо нам або нашим близьким необхідно диво, підтримка, любов. Ми молимося, тому що нам потрібна допомога. І є Хтось, Хто завжди готовий допомогти.

Як почати молитися?

Ви помічали, як трьох-чотирирічна дитина з неприхованою заздрістю спостерігає, як дорослі діти катаються на великах? Але для того, щоб навчитися їздити, йому потрібно самому спробувати. Можливо, він впаде кілька разів, може, у нього вийде тримати рівновагу через багато часу, але в будь-якому випадку дитині потрібно почати кататися самому. Ось так і з молитвою. Її необхідно практикувати.

Один Божий чоловік сказав: «Молитва - це не тільки те, про що ти думаєш або говориш. Це те, що ти робиш - сила, яка повинна застосовуватися, інструмент, який необхідно використовувати ».

Біблія попереджає: «Хто відхиляє вухо своє слухання закону, того і молитва - мерзота». Притчі 28: 9. Молячись за Біблією, ви вбиваєте відразу двох зайців: слухаєте Його слово й моліться, не виходячи за рамки Біблії.

Християни часто кажуть: «Коли ти читаєш Біблію, у Господа є можливість говорити тобі. Коли ти молишся, у тебе є можливість говорити Богу ».

Отже, універсальна молитва зі Священного Писання, яка практично застосовна до будь-якій сфері. Молячись 90 Псалмом, ви проведете час у молитві від 2-х хвилин, але ці хвилини допоможуть уникнути багатьох помилок і проблем в особистому житті, а головне, ви зробите неоціненний подарунок вашій душі.

Псалом дев'яностий (російський синодальний переклад)

За ініціативи Олександра I був початий переклад Писання на Російська мова в кінці 1815. Щоб «доставити росіянам спосіб читати слово Боже на природному своєму російському мовою, яко зрозумілої для них слов'янського наречия». Переклад був закінчений в 1876 році і на сьогоднішній день є кращим перекладом на пострадянському просторі.

1 Хто живе під покровом Всевишнього, під покровом Всемогутнього мешкає,

2 говорить Господу: «Прихисток моє і захист моя, Боже мій, я надіюсь!»

3 Він тебе вирве з тенет птахолова, з моровиці згубної,

4 пером Своїм вкриє тебе, і під крильми Його будеш безопасен- щит і огорожу - істина Його.

5 Чи не будеш боятися страху нічного, стріли, що вдень,

6 виразки, що ходить у темряві, зарази, що нищить опівдні.

7 впадуть біля тебе тисяча і десять тисяч праворуч тебе-але до тебе не наблизиться:

8 тільки дивитися будеш очима твоїми і бачити заплату безбожним.

9 Бо ти [сказав]: «Господь - надія моя» - Всевишнього ти притулком твоім-

10 Тебе зло не спіткає, і пошесть не наблизиться до оселі твоему-

11 Бо ангелам своїм накаже про тебе - охороняти тебе на всіх твоїх:

12 на руках понесуть тебе, щоб не вдарив об камінь своєї твоею-

13 на гаспида і василіска наступішь- потопчеш лева і дракона.

14 «За те, що він Мене, врятую його-захищу його, бо він знає ім'я Моє.

15 кликатимете до Мене, і почую його-з ним Я в скорбі- врятую його та прославлю його,

16 довготою днів нагодую його і бачити буде спасіння Моє ».

Амінь.

Ще один важливий момент: під час молитви читати цей Псалом краще в теперішньому часі і від першої особи, не поспішаючи, шанобливо і з вірою, знаючи, що кожне слово молитви важливо і цінно і не проходить даремно.

Наприклад: Я живу під покровом Всевишнього, під покровом Всемогутнього лежу,

кажу Господа: «Прихисток моє і захист моя, Боже мій, я надіюсь!»

Ти позбавиш мене від мережі ловця, від згубної, і т.д.

Використовуючи цю молитву, згадуйте ілюстрацію дитини з велосипедом. Ви також вчитеся.

Зверніть увагу, що Богу так само легко виконати кожне слово вашої молитви, як вам вироб-нести його. Крок за кроком ваша віра буде зростати, а разом з її зростанням прийдуть реальні зміни і чудеса.

Добра вам і довголіття. Нехай береже вас Господь.