» » Як перестати турбуватися і почати жити?

Як перестати турбуватися і почати жити?

Фото - Як перестати турбуватися і почати жити?

Не помилюся, якщо скажу, що більшість людей живуть або минулим, або майбутнім, і зовсім не вміють жити в сьогоденні. Незважаючи на книги Д. Карнегі, Е. Толле, М. Норбекова та інших шанованих мною письменників, зрозуміти і навчитися мистецтву «жити зараз», мені знадобилося довгих 50 років. Як мені це вдалося, я розповім.

Книга Д. Карнегі «Як перестати турбуватися і почати жити?» Мені прийшла в 31 рік. Прочитавши її, я проаналізувала своє життя і зрозуміла, що живу абсолютно неправильно: копаюся в минулому, яке не можна змінити, і будую плани на майбутнє, яке тільки одному Богу відомо. І абсолютно не живу сьогоденням. Зрозуміти - то зрозуміла, але моє життя від цього не змінилася.

Мені знадобилося 20 років життя, щоб перестати турбуватися і почати жити. Це були найважчі, але цікаві роки. Я їх називаю - «Мої університети». Пережила багато чого: тяжку хворобу, розлучення, розлуку з дітьми, зрада друзів, самотність. Пускалася у всі тяжкі, падала і піднімалася, падала і піднімалася. Було, звичайно, і гарне: зустріла свою половинку, Справжнього чоловіка- придбала багато цікавих професій, щиро повірила в Бога.

До Бога можна прийти 2 шляхами - через страждання або богопізнання. Я 20 років йшла по першому шляху, а зараз, витримавши без нарікання все, що Господь мені приготував, йду другий. Читання євангеліє, досвід святих отців російської православної церкви, піст, молитва, храм - все це допомагає мені жити.

І ось що дивно. Як тільки я щиро розкаялася у своїх гріхах і довірила Богу управляти моєї жізнью- визнала в ньому Пана душі моєї, - все навколо мене стало змінюватися. Пішов страх перед майбутнім: тому що я знаю, що, не порушуючи Божих заповідей, жодна волосина не впаде з моєї голови. Починаючи будь-яку справу, прошу у Господа благословення, і не нарікаю, якщо щось не виходить. Значить, це Богу не завгодно. Прошу у нього тільки одного: дати мені здоров'я і сил, щоб служити Йому, Вітчизні і людям. Нікуди не поспішаю тепер, насолоджуюся кожною хвилиною життя, будь-яку роботу виконую із задоволенням. В душі панують мир і спокій. Я відчуваю себе щасливою людиною! Не гроші, не владу, не мирські задоволення не принесуть щастя в його сталості: вони можуть тільки подарувати щасливі миті. А ось мистецтво «жити тут, і зараз» приходить тільки через віру, і тоді ти перебуваєш в стані спокою та спокою постійно. Це зовсім не означає, що горе і печалі будуть обходити тебе стороною, зовсім ні, просто змінюється до них ставлення. Ти розумієш, що на все воля Божа і смиренно приймаєш її. Але, ти весь час відчуваєш присутність Бога в твоєму житті, його мудре керівництво.

Разом з вірою повернулося до мене духовне і фізичне здоров'я. За паспортом мені 51 рік, але я відчуваю себе років на 35. Нічого не болить, багато енергії, планів і бажань. Життя мені цікава в її динаміці. Про минуле не пригадую, майбутнє довірила Богу, а глуздом і справами наповнюю кожен день, проживаю його, як останній. Чого і вам всім бажаю! Хай береже вас усіх Господь, люди добрі!