» » Чи справді люди вірять в бога?

Чи справді люди вірять в бога?

Фото - Чи справді люди вірять в бога?

Я давно помітив, що більшість людей, які вірять в бога, ніколи не читали Біблію і не знають жодної молитви. Однак вони майже впевнені, що бог є. Всі свої релігійні пізнання ці люди почерпнули в якихось проповідях, коли священики вельми оригінально тлумачать те, що сказано в Біблії.

Можна інтерпретувати сказане в Біблії по-різному. Також люди знають пару-трійку біблійних історій, показаних в художніх фільмах. Якщо ви хочете, щоб хтось зневірився в бога, змусьте його прочитати Біблію, тільки не окремі фрази, а повністю. І слова потрібно розуміти в їх істинному розумінні, а не дивитися на них крізь призму спотвореного сприйняття, читаючи одне, а розуміючи інше.

Як вам, наприклад, фраза: «у незаможного відніметься, а має додасться». Що ж говорить нам бог? У жебрака відніметься, а багаті завжди багатіють? Це, безумовно, істина. Але чому бог так говорить? Він знущається, чи що? І це вельми нешкідлива фраза, в порівнянні з тим, що можна ще відкопати в Біблії. Ісус прийшов рятувати народ Ізраїлю, а що робити з рештою? ..

Якщо продовжувати наводити приклади, то ця стаття вийде такий же товстою, як Біблія. Багато хто вважає, що віра в бога не приносить ніякого зла. Чи справді це так? Подумайте, скільки болю може принести віра в бога людині, яка задається такими питаннями, як: «Чому це трапляється зі мною? Де ж бог, куди він дивиться? Як жити і не грішити? »І так далі. Самоугнетеніе доводить людину до відчаю. Заплутавшись, людина втрачає радість життя. Він страждає, і виходу немає. Священики ж схвалюють страждання.

Однак людей не особливо хвилює, що там написано в Біблії. Я не хочу перетворювати статтю в аналіз священного писання, яке повно абсурду. Цим займаються інші люди. Також я не буду писати про те, кому вигідна релігія. Мене більше цікавить мислення людей, і я пропоную поглянути на все це вірування саме з позиції мислення та його особливостей.

Більшість людей згадує про бога, тільки коли їм погано, коли у них з'явилися проблеми або вони потрапили в лякаючу їх ситуацію. Поки грім не вдарить, мужик не перехреститься. Навіщо думати про бога, якщо у вас все добре. Бог начебто повинен допомагати, коли погано. Багато носять хрестик просто як оберіг.

Мало хто замислюється про те, куди потрапить після смерті. Зазвичай цим займаються ті, хто вже завершує свій життєвий шлях. Треба ж покаятися та гріхи замолити на всякий випадок. А то потрапиш до пекла замість раю. Страх завжди керував людьми. Тільки бояться люди не того, що буде після смерті. Вони бояться того, що бог може покарати їх вже тут і зараз, бояться, що з ними трапиться якась неприємність.

Так, може, люди вірять в везіння або невезіння, яке може з ними статися ... Адже від цього ніхто не застрахований. Люди схильні вірити просто в якісь вищі сили, намагаються залучити їх на свій бік за допомогою правильної поведінки і якихось обрядів. Як тут не згадати дикі племена тубільців по всьому світу, вони ж теж вірять у все це. Вони здійснюють обряди, щоб був урожай або пройшов дощ.

Деякі називають богів різними іменами, а деякі говорять просто «боги» або «духи». «Боги будуть до нас прихильні». «Не гнівіть богів». Найчастіше аборигени приймають за прояви богів які-небудь сили природи. Це може бути грім, блискавка, вогонь або виверження вулкана. Найчастіше обожнюють сонце, що не дивно. Це говорить про те, що ці люди просто безграмотні, у них недостатньо знань. Звідси і з'являється релігія. Чим дрімуче людина, тим більше він схильний вірі. Жоден учений не вірить у бога.

Залишається сподіватися, що коли-небудь розум все-таки переможе. А поки я поплив через ліве плече, на всякий випадок.