» » Як повірити в Бога.

Як повірити в Бога.

Як повірити в Бога?

Якщо людина задає собі таке питання, значить, Бог вже оселився в його серці. Але він ще цього не усвідомив, не відчув. Давайте поговоримо про Віру.

Що це таке?

Віра це визнання чого або, не маючи на це достовірних фактів. В даному випадку визнання істини. Можливо, справа в самому слові. Давайте пошукаємо однокореневі слова, слова «Віра». Ось вони: вірність, впевненість, довіра. Давайте розглянемо слово «Вірність». Де воно може застосовуватися, або в яких словосполученнях. Вірність своїй справі, подружня вірність, впевненість у завтрашньому дні. А ви знаєте, що в релігійному аспекті проводиться паралельність подружньої вірності з вірністю Господові? Якщо ви не зможете зберігати вірність людині, яку ви бачили і знаєте. То хіба зможете зберігати вірність Богу, якого жодного разу не бачили, і не чули. Але зараз не про це. Повернемося до поняття «Віри» і як її знайти.

Дуже важко буває іноді вірити, коли бачиш навколо стільки зла, несправедливості, ненависті, фальші, аморальності, і ще багато чого і багато.

Вчора я своїми очима бачив, повертаючись з роботи, як один бомж закривав другого, якийсь чорною плівкою, озираючись по сторонах. Це було вранці, близько метро, де повно народу. Звичайно, вони самі винні, що дійшли до такого, але вони, самі люди. Адже вони теж, коли були дітьми. Може ми стали надто суворі до ближнього? Ви впевнені, що якщо ви завтра впадете і втратите свідомість, то на вас звернуть уваги? Звичайно, треба вірити в те добро, яке залишилося на землі і множити його. І перебуваючи в цих думках, дуже часто питаєш себе: «А чи створений людина за образом і подобою Божою чи ні».

Якщо так, то чому нам так не просто в нього вірити. Чому нас не переконують попередні покоління, і всі історії пов'язані з мучениками, людьми які померли за Господа. І всі історії пов'язані з цим.

«Будьте досконалі як Бог ваш є» - це слова Христа. Але як ми далекі від досконалості, нам хоча б просто бути «Людьми», в справжньому розумінні цього слова.

Господь розуміючи, що нам дуже важко бути досконалими, дав нам всього лише десять заповідей, які неодмінно нас зроблять краще і чистіше. Багато хто вважає це банальним, а я їх запитаю: «А ви пробували жити за заповідями?»

Так, їх всього десять, «Усього десять». Спробуйте, і ваше життя неодмінно зміниться, все геніальне просто, але не просто зрозуміти. А ви спробуйте і у вас все вийде.

Кожен день на нас обрушується величезний потік інформації. І нам раз у раз доводиться вибирати, захищатися, і відсівати, визначаючи одне від іншого. Але ж вибір це те, що Господь заповідав нам, на всі часи. Вибір, який завжди у нас є, як вчинити, що сказати і зробити. Почуття вибору дано нам згори. Але, є й рефлекси. Які, хочемо ми того чи ні, нагадують нам, що ми повинні: їсти, пити, спати, і.т.д.

Ми все життя, живемо між добром і злом, між чорним і білим, між моральним і аморальним. Між духом і тілом. Але, всіх нас об'єднує одне. Ми «Люди» та створені за образом і подобою Божою. І виходячи з цього, що Господь залишає нам право вибору, і ні як інакше. То будь-яке Божественне присутність у нашому житті буде мати два різних, протилежних аспекти, тим самим Господь залишає вибір за нами.

Щоб ми самі могли зробити вибір. Вірити нам в Бога чи ні. І яка ж це буде «Віра», якщо ми побачимо, чи почуємо, або ще як-небудь переконаємося в Його існуванні. Це буде вже ні «Віра», а «Знання», а це різні речі. І тому ще раз хочу повторитися, що будь-яке Божественне прояв у нашому житті. Буде завжди мати різне пояснення. А інакше у нас не буде право вибору. А Бог не може нас залишити БЕЗ ПРАВА ВИБОРУ.

ТАК ЩО ВИБІР ЗА НАМИ.