» » Герої нашого часу - вони існують?

Герої нашого часу - вони існують?

Фото - Герої нашого часу - вони існують?

Щоб зрозуміти, у що вірить людина, досить подивитися на справи, які він робить, на те, чим він живе. Уповає він на гроші, зв'язки, роботу, допомога держави. Або ж на свою мрію, потенціал, талант, інтуїцію, внутрішню впевненість і силу - щось таке, що не можна помацати і перевірити, щось зі світу невидимого, але що обов'язково існує.

Я б умовно розділила віру на віру людську і понад віру - можна назвати її небесної, надприродною, божої, як завгодно. У чому різниця? У тому, що віра людська - це «я бачу - вірю», понад віра - це «я не бачу, але вірю». Тобто вірю всупереч (обставинам, проблемам, доказам), незважаючи ні на що.

Напевно, у своєму житті, кожен з нас стикався з вірою чисто людської і з вірою у вищій ступеня її прояви. Люди, яким лікарі ставили смертельний діагноз, якимось дивом видужували. Чому? Тому що вони ВІРИЛИ - це в першу чергу, і РОБИЛИ - все від них залежне, щоб зцілитися, це в другу.

Спортсмени, які ламали життєво важливі органи для свого виду спорту - ноги, стегна, хребти, і проти яких були всі обставини ВИДИМОГО світу - лікарі, діагнози, невдалий досвід тисяч інших людей, жалю друзів та інше - вставали на ноги і продовжували робити те, до чого вони покликані. Тому що всередині них була віра в НЕВИДИМЕ. Усередині вони бачили себе здоровими.

Музиканти, які втрачали слух- громадські діячі, яких розбивав параліч і у яких віднімалися мова- матері, чиї діти повинні були померти незабаром після народження через страшну хвороби-захисники Батьківщини, які йшли в атаку проти ворога, в сотні разів перевершує їх по чисельності - хіба людську віру використовували всі ці люди? Невже вони керувалися світом видимим у своїх діях, у своєму неухильному прагненні до мети, в своєму несамовитому бажанні жити, творити, віддавати, перемагати?

Віра відрізняється від релігії. Не обов'язково ходити до Церкви і виконувати якісь обряди, щоб бути по-справжньому віруючою людиною. Віра зростає в кожній людині протягом усього життя. Справи допомагають вірі зростати.

Віра - це те, що є глибоко в серце, але це і те, що проявляється в СПРАВАХ людини, особливо в якісь критичні моменти його життя. Віра - це вірити в себе, свій потенціал, обдарованість від Бога. Це виконувати своє призначення, це не жити для себе і свого «его», це віддавати, будучи впевненим у тому, що ти і твій дім від цього не збідніють.

Це вірно продовжувати робити свою справу, роботу, доручення, навіть якщо твоя країна, друзі, родина відкидають тебе і відмовляють у підтримці. Віра - це не жити жагою наживи і накопичення, точно знаючи, що всі необхідні ресурси з'являться саме в потрібний момент для виконання тієї прекрасної, грандіозної мрії, яка з самого дитинства живе в серці.

Віра - це твердо знати, що неможливе - можливо, навіть якщо ніхто не робив цього до тебе, навіть якщо всі сміються і крутять пальцем біля скроні.

Справжній успіх, на мій погляд, дуже тісно пов'язаний з вірою. Хоча для когось показником справжнього успіху є машини, квартири, яхти та інше майно.

Але от уявімо, що все це раптом якимось чином зникне. І що далі? Зникне твоя радість, спокій, мир? Зникне твоя впевненість у завтрашньому дні? І життя втратить сенс?

По-моєму, набагато трагічніше залишитися без справжніх друзів, без однодумців, люблячої дружини або чоловіка, вдячних дітей, людей, які користуються плодами твоєї праці та якими ти затребуваний. Набагато гіршими бачити, що ти нічого не змінив у цьому світі, не ввійшов в історію, не залишив ніяких слідів. Просто прийшов, прожив, накопичив майно і пішов з цієї землі. Що ти здався в якийсь момент, тобі не вистачило віри пройти випробування ...

Точка зору людей завжди суб'єктивна, і багато зустрічають людину по одягу, по ній же проводжають. Їм не стільки цікаво, що людина створила, реформував, змінив у цьому житті, скільки те, що він встиг покласти на рахунок у банку.

Можна наводити безліч прикладів успішних людей, але мені хочеться розглянути всього лише одну відому особистість - Ісуса Христа. Чому так? Тому що Він увійшов в історію, Він залишив у ній слід, про Нього знають мільйони людей. Але якщо судити мірками цього божевільного матеріального світу, де гонитва за грошима стала основною метою, то Ісус був повним невдахою. Він не мав будинків, золота, палаців, трону, корони, рахунків у банку! Він не царював в Єрусалимі, як багато того очікували від нього. Він не був царем за нормами світу видимого. І тим не менш, Його можна назвати одним з найуспішніших людей за всю історію людства.

Він зумів виконати своє призначення, пройти той шлях, який Йому був призначений, незважаючи на шквал спротиву, звинувачення, погроз, нерозуміння. Він прийшов до «своїх», і «свої» Його не прийняли. Він помирав на хресті заради тих, хто сміявся, плював, бив Його. Він любив людей більше, ніж Своє життя. Він не смалодушнічал, не побоявся ганьби, Він все ж пройшов свій шлях з точки А в точку Б.

Він не володів багатствами всього світу, але ні в чому не потребував. Він був звинувачуємо іудеями, але мав більше радості, ніж всі ті, хто Його оточував. Він не сидів на троні, але мав владу втихомирювати шторму і повелівати бісам. Він був ненавидимо фарисеями, але любимо народом, якого зцілював і навчав. Він нічого не мав, але всім володів. Це і є успіх. Хоча це так важко зрозуміти нам, людям ...

Одного разу сер Уїнстон Черчілль сказав: «Якщо Ви проходите через пекло, продовжуйте йти». Задайте собі питання: «У що я вірю?» Чи врятує мене моя віра у важкий час? Чи здатна вона стати моєю опорою і основою мого життя і допомогти мені зробити щось велике?

Я бажаю кожному з Вас, щоб Ваша віра руйнувала всі звичні рамки цього матеріального світу, щоб вона допомагала Вам виносити найсильніший опір, переживати чиєсь нерозуміння, відкидання, наклеп. Щоб вона допомагала Вам ставати великою людиною, віддавати всього себе, служити людям, розкривати свій потенціал, йти до своєї мрії, яка дається кожному згори, жити повноцінним і плідним життям, любити людей і бути справжнім героєм віри!