» » Самотність

Самотність

Фото - Самотність

У деяких людей стан самотності є звичним і часто викликає нерозуміння в оточуючих. Якось відразу потягнуло писати про Бога. Багато хто вважає, що Бог живе десь на небі.

Коли стає особливо хреново, піднімають голову до неба і просять допомоги, складають руки човником, як колись, десь і у когось побачили, хтось тягнеться до церкви. Деякі думають, що Бог сидить там - на небі і спостерігає за всім / всіма навколо. Комусь шле подарунки, обраним, видать, комусь покарання або просто злегка піддає під зад. Цікаво, як багато людей дійсно вважають, що Бог спостерігає за ними? Йому, що більше зайнятися нічим, як дивитися на всю цю маячню, яким Ви займаєтеся ?! Здається, йому це найменше потрібно! І наша віра йому не потрібна. Який сенс в нього вірити? Хіба йому стає легше від нашої віри в нього? Йому - ні, нам - не знаю ... А якщо порівняти нашу віру з тією міццю, яка є - Божественна ?! Порівняння не вкладається ні в які рамки ...

Візьмемо людини, яка вірить, що Бог сидить на небі і спостерігає за ним. Попросимо його витягнути назовні свою віру, покласти її перед собою на стіл або в руки і подивитися на неї з усіх боків, і в кожен момент життя. Чи завжди вона була постійною, бездоганною і непохитної? Чи не було такого, що сьогодні він вірить в Бога, завтра - ні ?! Сьогодні вірить в одне, завтра - зовсім в інше. Сьогодні любить Бога, особливо, якщо все пре, а завтра - відкидає і засилає на нього купу бруду і звинувачень, якщо щось пішло не так. Напевно, таке було у багатьох. Все ж типово і передбачувано. І ось Бог подивився на все це неподобство, причому, без образ! (Який сенс йому ображатися ?!), а, може, й з посмішкою зовсім і подумав: «Так, нехай вони творять, що хочуть ...!» І щоб з нами - людьми не відбувалося, як би ми не борсалися і не страждали, як би добре чи погано нам не було, з Богом завжди, скрізь і за будь-яких обставин все в порядку! Не залежно ні від чого!

Звідки взагалі пішло таку думку-твердження, що Бог сидить на небі? (У кого-то він ще й у церкві живе) Хтось сказав і Ви повірили? А перевірити? Чи не переситився ще віра? А надія? Здається, вірити і сподіватися - рівнозначно тому, що тупо і наївно тримати в думках якісь надії і очікування, причому порожні до неподобства, при цьому нічого не роблячи. Ну, адже це найлегше - вірити, сподіватися і продовжувати тримати пришпиленою до дивана свою дупу. Мало того, ще й відповідальності ніякої. Зняли з себе в цій вірі й надії всю відповідальність і переклали її на Бога. Так зручніше, чи не так ?! Знати б треба, тільки і всього! А не сподіватися і вірити!

А тепер, давайте, на мить спробуємо помістити того самого Бога, який на небі (в Космосі, Всесвіту, скрізь навколо - називайте, як хочете) всередину себе. Зробили? Помістили? Хоча б на мить! (Як у тій пісні) Все, він в Вас. Прямо зараз він у Вас! Такий величезний, величний, могутній, ... - сюди вставте свої слова і думки про нього. Він усередині Вашого тіла! У душі, якщо хочете. Або в серце. Знайдіть йому самі місце. Причому, найкрасивіше і зручне, адже це ж Бог! І помістіть його туди. Є у Вас в тілі таке вільне місце, де йому буде легко, спокійно, тихо і комфортно ??? Такий ось великий, потужний і чистий Бог тепер знаходиться у Вашому тілі, у Вашій душі чи серце! Немає його більше на небі (в Космосі, Всесвіті, в просторі)! Він злився з Вами! Ви - є він, а він - є Ви. Адже Бог створив людину за образом і подобою своєю (візьмемо зараз це висловлювання за гіпотетичну правду)! Значить, він такий же, як і ми - люди і облічие у нього таке ж. І як Ви тепер себе почуваєте? Страшно? Комфортно? Можете утримати його в собі? А як Ви думаєте, Богу зараз комфортно в Вашому тілі?

ОК, давайте, пофантазуємо відсторонено. Є Бог, живе він на небі чи літає десь у просторі (Космосі, Всесвіту або взагалі всюди і скрізь). Бог - це творець, творець, з цим і не посперечатися. Раз це так, то і творчість йому близько. І ось йому захотілося подуріти. Втомився літати всюди або сидіти на божнички на небі і Бог вирішив оселитися в людське тіло. Зацікавило його таке існування, не жив він ще в людській формі. Яке тіло він собі вибере? Піде жити в Ваше, як думаєте? (Підморгую) Або піде в інше? Тоді, в яке? Яким має бути місце для Бога? А раптом він спуститься прямо ЗАРАЗ з неба, знадобиться йому притулок, постукає до нас у двері і попросить про притулок. Де поселимо його? На дивані, в залі? А відповідальність тепер за своє життя відчуваємо? Вона повністю лежить тепер на нас! А як на рахунок самостійності? У всьому! У кожному кроці і вчинок! Не ламає Чи нас від цього? Чи не коробить? Готові ми до такого повороту? Готові до такого усвідомлення? Готові взяти на себе всю відповідальність за своє життя, за кожен свій крок, думка, слово і вчинок? Впораємося? Ось таке існування Бога, думається, буде йому самому куди більш приємніше, ніж, коли його так неосвічене посадили на небо! А якщо йому ще й комфортне місце нададуть, то він з такії задоволенням буде допомагати! Він сам цього хоче і готовий допомагати! Тільки б не заважати йому безглуздими думками і переконаннями. Він знає більше, ніж наш вузький розум, який працює на 3 відсотки. Можна сміливо віддавати йому решта 97. Він ними відмінно розпорядиться і виключно в нашу сторону. Бог, за визначенням, несе в собі гармонію. А ще у нього є величезна корпорація ангелів, яка бажає нам тільки добра! (По секрету знаю) І буде працювати на нас, якщо тільки ми не завадимо цієї «банді»!

Для тих, хто в танку, підійду з іншого боку. Так, Бог сидить на небі, він там живе. Мало того, є пекло і рай, і всі твердження про те, що після смерті «хороші» потрапляють в рай, а «погані» - в пекло, смажитися на сковороді теж нехай будуть правдою. Але ж ми ж не заперечуємо, що Бог створив людину за образом і подобою своєю ?! Значить, ми, гіпотетично, походимо на Бога або, як мінімум, прагнемо бути таким, як він. Хоча б у чомусь, хоч у найменшій малості. Отже, він - Бог, сидить на небі, спостерігає за нами, приколюється, курить бамбук. Спосіб життя у нього такий, якщо хочете. Йому ні від кого, нічого не потрібно. Поклонятися йому і шанувати його теж не потрібно! Він цього не просить! Йому не потрібно самоствердження і повагу через поклоніння. Тому, що він сама досконалість. У нього все є! Він - є все! Він один. Йому ніхто не потрібен. Згодні? Адже він же Бог! І якщо ми так часто згадуємо його ім'я, прагнемо до його образом і подобою, до його гармонії і доброті, намагаємося відчути Бога, його вплив на собі, хочемо доторкнутися до нього, бути схожим хоч у чомусь на нього, тоді навіщо нам потрібен хтось ще? Розумієте ???

Зараз, напевно, дане словолітія викликало бурю всяких різних емоцій. І одна з них: «Так, яке взагалі має право цей автор так легко говорити про Бога?» Або: «Не чіпай Святиню!» У більшість з нас вбили понівечено - збочену віру в Бога, яка побудована на страху. Вітаю! (Саркастично) А як інакше ?! Ми ж самі дозволили вбити в себе цей стереотип! Навідліг віддали себе якимось надуманим і побудованим на страху стереотипам і твердженнями про Бога. А де все та ж відповідальність за своє життя? Або насрати на себе? І навіщо народ так легко напихати всім, що відбувається в світі? Навіть до церкви ми заходимо, а всередині сидить страх і самі не розуміємо, звідки він і для чого. Або так треба ...?! Ми ж до Бога прийшли, а чого боїмося щось? Богу зовсім не потрібно, щоб його боялися! Його треба любити, а не боятися! А тут, начебто, до Бога прийшли, а нас змушують хреститися за правилами, надягати хустки на голову - жінкам, не ходити в храм в брюках (тим же жінкам), в критичні дні (взагалі нісенітниця собача), голосно не розмовляти, стільниковий відключати (а раптом мені Бог буде дзвонити?), на лавочки не сідати, чоловікам стояти праворуч, жінкам - зліва або навпаки, вже не пам'ятаю. Суцільні обмеження! Думаєте, ЦЕ Богу треба ??? Чи не фіга йому це не треба! Та ну її цю церкву ...

Чому людини напружує самотність? Чому він прагне злитися з ким / чим-небудь? Що йому заважає в цьому стані? Що заважає йому бути одному? А адже явно щось заважає! Чому самотність викликає у людини дискомфорт? У Бога, який завжди і скрізь один самотність не викликає ніякого дискомфорту! Це його звичний стан, стан повної гармонії. Він же один, так? А ось людині чомусь хреново одному. Загадка просто якась. Потрібно терміново приліпитися до кого-небудь, забруднити своїми переконаннями і мислемешаніной іншого. У ньому ж он скільки умнявого гавно сидить. Воно-то і тягне. Його-то і треба виплеснути, тому, що самого вже ось-ось задушить, заллє по маківку. І все, абзац, як дихати-то? А як Вам вираз: «Немає нічого гіршого самотності?» Звичайно, нічого гіршого немає. Тому, що стоїть по горло у власній гавніще, виплеснути б уже, та нема на кого. Ось і шукає такий індивід ідеальний варіант для випліскування свого сіро-бурого «добра». Та не аби який - кривий варіант, а найкрасивіший. Бруднити, так красу.

Відсторонився від побитої теми Бога і самотності. Просте пояснення, простими словами. Людині погано, не комфортно, тривожно (не важливо, з якого питання, за будь-якого). Назвемо цю його не комфортно або проблему пробоєм, або діркою. Тобто, є проблема, отже, є пробою, через який тягне ця сама проблемна хрень. Ні пробою, немає хрени, відповідно, нічого не тягне, і все зашибісь. Це і є - людина гармонійний, у якого немає ніяких проблем, вірніше так: який не вигадує їх собі сам. Ми ж богоподібними ?! А у Бога немає ніяких проблем! Взагалі ніколи і ніде! На тонкому плані це виглядає наступним чином: людина Хто бачить бачить навколо людини якийсь кокон, ауру, волокна, світіння, яйце, оболонку, називайте, як хочете, суть поняття від цього не зміниться. Якщо згадаємо образ Ісуса Христа на іконі, то зауважимо, що він викритий в яскраво-оранжевий контур-світіння. Це і є світіння божественного людини. І світіння це рівне, красиве, яскраве і абсолютно без єдиної дірки-пробою. Ну, зрозуміло, інакше до чого взагалі говорити про божественність, якщо на контурі світіння є дірки !? В ідеалі, кожна людина повинна мати таке світіння (кокон, ауру, волокна, оболонку, що світиться яйце, не важливо, як ми обізвемо цю штуку). Мало того, саме з таким ідеальним світінням народжується чоловічок! У такому коконі комфортно, затишно, гармонійно, немає ніяких дірок, нічого не тягне, ніхто не потрібен, нічого не потрібно! Тому, що все є! Немає потреби рефлекторно затикати дірку, яка вчувається день і ніч безперервно.

Може, і не було ніколи цього Ісуса і все це цілковита неправда, але ідея викладеного, думається, має місце бути.

Загалом, самотність, мабуть, буває різним. Одна справа, коли самотність тягне і доставляє дискомфорт, обмежує. І інша справа, коли самотність незбиране. Ось таким і поділитися можна.

P.S. Ви коли-небудь бачили в світі тварин, як, наприклад, собаки бігають у будки-церкви і моляться своєму собачому богу? Або птахів, які побудували собі гнізда-церкви і літають в них молитися своєму пташиному богу, щоб той допоміг їм вигодувати й виростити потомство, побудувати нове гніздо? Побачите, скажіть!