» » Бездушне ставлення до себе або життя без душі

Бездушне ставлення до себе або життя без душі

Фото - Бездушне ставлення до себе або життя без душі

У чому ж виражається бездушне ставлення до себе? У тому, що ми наперекір своїй душі, змушуємо себе виконувати не властиві собі функції. Життя без душі призводить до повного зникнення щастя з життя, руйнує здоров'я, призводить до занепаду і депресії. Організм не терпить бездушного звернення до себе, і коли налагоджується контакт між душею і тілом, запускаються процеси самовідновлення, омолодження. Що б змінити своє життя, що то поміняти потрібно, навчитися жити не розумом, а душею. Часто буває, що людина йде від душевного життя, він уже не відчуває в собі свою душу. А насправді його душа покрита оболонкою негативних переживань, що скупчилися за життя. Ось тому людина і не відчуває свою душу, а оболонка в свою чергу відгукується болем.

Тому багато людей, не роблять, ніяких спроб звернеться до своєї душі, вони вважають, що це буде болісно і нічого путнього з цього не вийде. Але це дуже помилкове уявлення, так як звернення до душі приносить нам відчуття радості, щастя. Душа не болить, болить наріст негативу на ній. Але нам потрібно дістатися до душі, пробитися через всі ці оболонки і тоді вона допоможе нам скинути їх, і заповнить нас позитивною енергією, щастям і радістю. Душа це маленька частинка Бога, всередині нас. А Бог це джерело світла, любові, енергії.

Людина, яка не бажає розбудити свою душу, звернеться до неї, забирає у себе життя, а життя без душі - це холодне животіння. Навіть якщо ти відомий, супер багатий і у тебе є все, про що, можна тільки мріяти. Тому якщо ти хочеш жити, пробуждай душу! Іншого шляху немає.

У пошуках душі ми часто спираємося на внутрішні інструменти, органи чуття. Але осягнути душу, використовуючи, лише п'ять органів почуттів, дуже важко практично не можливо, це як слухати музику оком. Але для того що б почути себе нам не потрібні органи чуття, вони придатні для того щоб слухати, бачити, відчувати навколишній світ, зовнішній світ. Нам не потрібні вуха, що б почути себе, нам не потрібні очі, щоб побачити себе. Ви просто знаєте, що знаходите тут. Це абсолютно особливе відчуття.

Але на наше щастя і душа дає знати про себе, у вигляді занепокоєння, спустошеності, безцільності, спраги чогось нового. Не відчуваючи душу, ми не зможемо добитися розвитку особистості. Так само душа вчить скромності, вона підносить нас над самими собою і намагається чуйно реагувати на потреби інших. Коли душа дрімає і не розвивається, егоїстичні бажання тіла можуть захопити нас в рабство і навіть погубити. Так що потрібно намагатися, що б між душею і тілом була гармонія, яка поширюється на весь світ, допомагає об'єднати душу і тіло, духовне і матеріальне в усьому світі.

Так що таке життя без душі, це протиріччя, конфлікт між тілом і душею, коли тіло намагається приборкати душу в своїх егоїстичних задумах. Усунути такий конфлікт потрібно не шляхом заперечення, одного з учасників конфлікту, а об'єднання їх для досягнення загальної задачі - одухотворення тілесного. Всі сили тіла, направити на шляхетні й піднесені прагнення душі. Визнати що Бог набагато вище наших «Я». Для цього буде потрібно смиренність. Через навчання і добрі справи душа здатна піднятися над себелюбністю і дисциплінувати тіло. Потрібно не перешкоджати прагненню душі вгору, до піднесеного. Потрібно зрозуміти, що ми не абсолютно матеріальна особистість. Ми повинні їсти, і пити, але це не головна мета життя. Ми тут для того що б дати душі найкраще і удосконалити своє тіло.

Потрібно прислухатися до свого внутрішнього голосу, який виражає печаль, коли ви проявляє підвищений інтерес тільки до матеріальних проблем. Потрібно вірити цьому голосу, тому що це говорить свами ваша душа.