» » Кому Бог подасть?

Кому Бог подасть?

Фото - Кому Бог подасть?

В даний час люди зрозуміли, що без віри людина перетворюється на тварину.

Проведемо невеликий і ні особливо глибокий екскурс в історію нашої країни.

До революції, навіть в паспорті, крім національності писали віросповідання.

У навчальних закладах слово боже за статусом було не нижче математики та інших предметів, в крайньому випадку, нарівні з ними. Дитині з дитинства переконували богобоязкість і все минає з цього моральні принципи. Відбулася революція, торкалася вона ні тільки зміну ладу, а й віри.

Розуміючи, що, відбираючи в людини віру, обов'язково потрібно дати щось взамін, пропаганда зайнялася розробкою нової релігії названої комунізм. За основу було взято християнство, так як населення підсвідомо продовжувало вірити.

Розглянемо поверхнево деякі аспекти нової релігії. У християнстві потрійність Бог, син, святий дух, в новому трактуванні Карл Маркс, Фрідріх Енгельс, Ленін. Коли спробували вклинитися туди Сталіна, а багато людей похилого віку пам'ятають таку комбінацію, то вона не вписалася. Тоді просто прибрали Енгельса, і вийшло Маркс, Ленін, Сталін. Розвінчали Сталіна, і Фрідріх Енгельс знову повернувся на своє місце.

Подивіться на палаци рад, блиску поболее, ніж в іншій церкві. Знову ж все будується на психології віруючого. Якщо людину поселити в храмі він через деякий час перестане відчувати благоговіння від присутності там, звикне до всього цього блиску. Входячи в обшарпаний маленький кабінет чиновника, ви не так тремтіть, як, увійшовши в хороми з високими стелями і масивної дорогою обстановкою, нехай навіть господар кабінету буде непоказним суб'єктом, коліна у більшості подрагивают як у храмі.

До революції країна була аграрною. Описувані блага Раю, прекрасно відповідали сподіванням загруз у непосильному, щоденній праці селянина. Рай представлявся суцільним відпочинком, нічого не потрібно робити, співають херувимчики, пурхають райські пташки, навколо екзотичні плоди, взагалі повне дармоїдство. Пекло ж навпаки, якщо в земному житті у людини була якась віддушина у вигляді свят, то в Аду її не буде. Будуть чорти на тобі вічно воду возити, а відпочивати будеш в киплячому казані, така перспектива ні кого не влаштовувала, от і намагався людина не грішити. Якщо щодо Рая у людей виникали сумніви, ні хто від туди ще не повертався, то побудувати Рай на землі, запропонований комуністами, виглядав більш реальним. Комунізм, це коли кожному по потребі, це прийняв кожен, особливо на тлі постійного дефіциту, а ось що від кожного з праці, основна маса не помітила. Пам'ятаю наші дитячі розмови на цей рахунок. Ти б що взяв, живучи в комунізмі, я б три велосипеда, купу цукерок і т.д. і ні хто не разу не сказав, що буде гарувати до втрати пульсу. Нехай хтось оре, а я буду брати. Коли народ став сумніватися, його знову заспокоїли, працюватимуть машини, роботи і всі заспокоїлися. Така постановка питання добре підходила в той момент основній масі людей, а кого не змогли переконати, знищили. Жити ж при імперіалізмі, чи то пак в Аду, де будеш існувати, в постійній нужді витягаючи з себе в роботі останні жили, ні хто не хотів. Насаджуючи в нашій країні нову релігію, комунізм влади стали громити храми і знищувати священиків, вбиваючи віру у людей, не давши нічого натомість, брат став вбивати батька, батько сина, немає віри, немає моралі, все дозволено.

Те ж саме відбулося з нашим народом і після перебудови, коли у нього відняли віру в комунізм, та й ця година продовжує відбуватися. Вбивати стали за пучку тютюну і знову син батька, матір сина не кажучи вже про братів. Верху це давно зрозуміли і взялися відновлювати храми, намагаючись повернути віру. Складна це, а можливе не здійсненне завдання, як мінімум ще в семи поколіннях. Запитайте у малюка, чи бажає він потрапити в Рай, і опишіть всі ті блага очікують його там. Він Вас запитає, а в «Segu" мені там дозволять грати, якщо ні, я не згоден.

До чого ці довгі міркування. Багато людей, хто від безвиході, хто втративши віру в себе, щиро захотіли повернутися в лоно церкви, але навіть там не знаходять заспокоєння, бачачи багато протиріч. Я взявся за цю тему не на порожньому місці. Багато людей розчарувалися в сучасному житті і звичаї, що панують у суспільстві, звертаються до нас психотерапевтів. Довелося зайнятися глибоким вивченням даного питання. Я не претендую на усезнайство, але дещо, ніж хотілося б поділитися з людьми, мені відкрилося.

Навіщо людина йде в храм, повісь ікони і молися будинку і навіщо потрібен храм. Часто, людям, які відвідують церкву, я задаю питання, що вони роблять в храмі і як моляться.

З'ясувалося, що основна маса поводиться в церкві, як жебраки на паперті, вони просять, для себе, і своїх близьких. Просять здоров'я, благополуччя і ще, Бог знає про що.

Є притча-анекдот.

У церкві перед іконою Христа бабка і новий російський.

Олігарх басить.

Господи, допоможи мені укласти багатомільйонну угоду.

Бабка.

Господи, допоможи отримати пенсію за чотири місяці.

Новий російський.

Господи, не покинь своєю милістю.

Бабка, того пущі, зі сльозою в голосі.

Господи усунь затримку з виплатою.

Олігарх, звертається до бабусі.

І яка ж у тебе пенсія, що ти так побиваєшся.

Дик, триста рубльов синку.

На тобі бабка тридцять тисяч, що не відволікай всевишнього.

Виявляється, в храмі не можна просити за себе і своїх близьких. Моляться за всіх

присутніх у храмі, а значить, і всі моляться за тебе і тільки така чиста,

безкорислива прохання дійде до Бога.

Уявіть собі ситуацію, не дай Бог, звичайно, Ваш син гвалтує жінку і сили його закінчуються, а тут мама в храмі, дай Господи сили моєму дитяти, от він і сів за згвалтування, а міг би і відмовитися вчасно.

Кожна людина став віру підлаштовувати під свої поняття і природно, як вигідно йому і деколи ці уявлення набувають анекдотичні форми.

Якось у телевізійній передачі показали сюжет про вбивцю, який, після кожного вбивства, йшов у храм і ставив свічку, щиро вважаючи, що цим спокутував свій гріх.

Ще мене і не тільки мене дуже бентежить, коли священнослужитель з кадилом напереваги, благословляє молодих хлопців на вбивство в черговий гарячій точці, проводжаючи їх на вокзалі. Якщо в писанні сказано не убий, то хоча б створіть посилання, де, коли і скільки Не вбивай, це моя пропозиція нашим політтехнологам на майбутнє.